Doelgroep

Zorginstellingen

Doelmatige zorg

De classificaties Nanda, NIC en NOC (NNN) ondersteunen de verpleegkundige in het klinisch redeneren: het proces waarin bepaalt wordt welke verpleegkundige zorg de patiënt/cliënt nodig heeft en waarom. Met Nanda NIC NOC werken verpleegkundigen cyclisch, met beter onderbouwde verpleegkundige diagnoses, gerichte interventies en efficiëntere beoordeling van zorgresultaten. Nanda NIC NOC bevordert de kwaliteit van de zorg binnen de instelling, omdat verpleegkundigen de complexe taak van verpleegkundige diagnostiek beter en effectiever kunnen uitvoeren. 

Zo vergroot Nanda NIC NOC de doelmatigheid van teams. 

Versterkt teams verpleging & verzorging

Diagnoses, doelstellingen en interventies in één database

De classificaties Nanda, NIC en NOC (NNN) bieden samen een onmisbare structuur voor het volledige proces van verpleegkundig klinisch redeneren. Bohn Stafleu van Loghum biedt Nanda, NIC en NOC in één database met onderlinge koppelingen tussen diagnoses (Nanda), zorgdoelen (NOC) en interventies (NIC) aan. Daardoor kunnen verpleegkundige voortdurend cyclisch werken en de zorg waar nodig aanpassen op basis van zorgvuldige evaluaties. 

 In 6 flitscolleges van ongeveer 10 minuten vertelt José van Dorst, expert klinisch redeneren, hoe NNN in verschillende zorgsettings wordt gebruikt. 

Nanda NIC NOC in één database

Bohn Stafleu van Loghum biedt Nanda, NIC en NOC in één database aan. Zo worden diagnoses, zorgdoelen en interventies aan elkaar gekoppeld. Nanda NIC NOC voegt een onmisbare structuur toe aan de zes stappen van het verpleegkundig proces:

1

Anamnese

2

Diagnose

3

Vaststelling van resultaten

4

Planning van interventies

5

Uitvoering

6

Evaluatie

Tarieven*

Prijzen per gebruiker  
1e tot en met 5e gebruiker € 75,73
6e tot en met 10e gebruiker € 70,32
11e tot en met 20e gebruiker € 64,90
21e tot en met 50e gebruiker € 59,50
51e tot en met 100e gebruiker € 54,09
101e tot en met 500e gebruiker € 45,98
501e tot en met 1000e gebruiker € 37,86
* Prijzen zijn exclusief 21% BTW en voor een periode van 12 maanden

Implementeren in uw organisatie?

Inmiddels bieden vrijwel alle software- en EPD leveranciers Nanda NIC NOC aan om te gebruiken. Het is goed mogelijk dat de Nanda, NIC en NOC content niet door de zorgorganisatie zelf wordt geïntegreerd in het EPD- of ECD-systeem, maar door de leverancier van het systeem. In dat geval kan Bohn Stafleu van Loghum de database verstrekken aan de EPD- of ECD-leverancier. Wij werken daarin al samen met onder meer samen Chipsoft, Coolweb, Dinz, Nedap en Pink Roccade. 

Het technisch en inhoudelijk beheer van de database wordt verzorgd door Stichting VDIR. De distributie van de database wordt verzorgd door Bohn Stafleu van Loghum. 

Beter sturen op resultaat

In de gratis whitepaper 'Beter sturen op resultaat met Nanda NIC NOC' leest u onder andere ervaringen en adviezen uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorgcoöperatie Thuisbasis Brabant, naast advies aangaande de implementatie van Nanda NIC NOC.

Vragen over Nanda NIC NOC of onze database?

Wilt u een sparren over de mogelijkheden binnen uw instelling? Of wilt u liever in contact gebracht worden met collega's binnen de zorg die graag hun ervaringen delen? Mail mij met een vraag of voor het maken van een telefonische afspraak.

Yolanda Stil, Uitgever Verpleegkunde
yolanda.stil@bsl.nl

Onderstaande (onderwijs)instellingen maken al gebruik van Nanda NIC NOC