Over Nanda NIC NOC

De zorg staat voor grote uitdagingen. Met name ten aanzien van verpleegkundige zorg is de noodzaak groot de kwaliteit verder te optimaliseren, de behoefte en zelfredzaamheid van de patiënt/cliënt nog meer centraal te stellen en rapportages en overdrachten te verbeteren in een eenduidige taal. Nanda NIC NOC versterkt de verpleegkunde op al deze punten.  

De classificaties Nanda, NIC en NOC (NNN) ondersteunen het volledige proces van verpleegkundig redeneren. Dit is het proces waarin de verpleegkundige bepaalt welke zorg de patiënt/cliënt nodig heeft en waarom. Een cyclisch proces van anamnese tot evaluatie en zo nodig bijstellen van de zorg. NNN is dan ook wereldwijd de meest gebruikte verpleegkundige classificatie. 

BSL Media & Learning (onderdeel van Springer Nature) is exclusief uitgever van Nanda NIC NOC in de Nederlandse vertalingen en distribiteur van de Nanda NIC NOC database. 

Even de kennis opfrissen?

Classificaties en klinisch redeneren. Hoe zit dat?

Nanda NIC NOC, dat staat ook alweer voor?

Hoe werkt Nanda NIC NOC in de dagelijkse praktijk?

Nanda NIC NOC in één database

BSL Media & Learning biedt Nanda NIC en NOC (NNN) in één database aan. Zo worden diagnoses, doelen en interventies aan elkaar gekoppeld en met elkaar in relatie gebracht. Hiermee ondersteunt Nanda NIC NOC de verpleegkundige in het klinisch redeneren en voegt een onmisbare structuur toe aan de zes stappen van het verpleegkundig proces:

1

Anamnese

2

Diagnose

3

Vaststelling van resultaten

4

Planning van interventies

5

Uitvoering

6

Evaluatie

Het verpleegkundig proces

Nanda NIC NOC ondersteunt de verpleegkundige in het volledige zorgproces, van anamnese tot evaluatie en zo nodig aanpassen van de zorg. Samen bieden Nanda NIC en NOC een structuur om voortdurend zorgresultaten te toetsen en te bespreken met de patiënt/cliënt. NNN helpt bij het stellen van concrete zorgdoelen en interventies welke vervolgens ook beter getoetst en bijgesteld kunnen worden. 

BSL Media & Learning verzorgt de distributie van de database. Het technisch en inhoudelijk beheer wordt verzorgd door Stichting VDIR (Verpleegkundige Diagnostiek, Interventies en Resultaten – stichtingvdir.nl). Steeds meer softwareleveranciers bieden Nanda NIC NOC aan in hun EPD of ECD. BSL Media & Learning werkt hierin bijvoorbeeld al samen met Chipsoft, Coolweb, Dinz, Nedap en PinkRoccade.

Meer weten?

Werken met NNN

In de gratis whitepaper 'Werken met NNN' vertellen verpleegkundigen over hun ervaringen met NNN. Aan de hand van een concrete casus wordt getoond hoe NNN toe te passen.

Vragen over Nanda, NIC en NOC?

Meer weten over of en hoe Nanda NIC NOC te integreren binnen het EPD/ECD en/of de werkwijze binnen het team of organisatie? op zoek naar ervaringsdeskundigen? Mail mij met een vraag of voor het maken van een telefonische afspraak.

Yolanda Stil, Uitgever Verpleegkunde yolanda.stil@bsl.nl