Doelgroep

Verpleegkundigen

Ondersteuning van het volledige verpleegkundig proces

De classificaties Nanda, NIC en NOC (NNN) bieden samen een onmisbare structuur voor het volledige proces van klinisch redeneren. Bohn Stafleu van Loghum geeft je de mogelijkheid om Nanda, NIC en NOC in één database te gebruiken. Daardoor kun je voortdurend cyclisch werken, de zorg waar nodig aanpassen op basis van zorgvuldige evaluaties: bij het afnemen van de anamnese, stellen van diagnoses en bij het uitvoeren van verpleegkundige interventies.

In 6 flitscolleges van ongeveer 10 minuten vertelt José van Dorst, expert klinisch redeneren, hoe NNN in verschillende zorgsettings gebruikt wordt. 

Voordelen van werken met NNN

Gericht kijken naar de patiënt

Het protocol voorziet in pijnmedicatie, maar is dat echt het belangrijkste aandachtspunt voor meneer? Mevrouw kan zich niet zelfstandig wassen, maar ligt de oorzaak daarvan in mobiliteitsproblemen of eenzaamheid? 

Nanda NIC NOC ondersteunt je kritisch te blijven op ingesleten automatismen. Het helpt je snel verbanden te leggen tussen bevindingen en verpleegkundig handelen, maar nodigt ook uit verder te kijken dan wat misschien in eerste instantie het meest voor de hand lijkt te liggen.  

NNN Pro is een online tool waarmee je met behulp van Nanda NIC NOC een zorgplan maakt. Eens kennismaken hoe dat werkt? Je mag het een maand lang gratis uitproberen.

Waarom Nanda NIC NOC

Evidence based

Biedt een wetenschappelijk kenniskader voor het verpleegkundig proces

Versterkt de verpleegkunde

Ondersteunt verpleegkundigen bij het klinisch redeneren en maakt verpleegkundige zorg inzichtelijk en zichtbaar

Voor alle zorgsettingen

Verbetert zorgresultaten in ziekenhuizen, thuiszorg en VVT instellingen

Diagnose, interventies en resultaat

Hoe zat het ook alweer precies? Bekijk hier 3 studieclips (ieder ongeveer 10 minuten) als opfrisser. Gemaakt in samenwerking met enkele HBO-V’s

Nanda-I: classificatie voor verpleegkundige diagnose ter ondersteuning van het klinisch redeneren.

NIC (Nursing Intervention Classification): classificatie voor verpleegkundige interventies en activiteiten.

NOC (Nursing Outcome Classification): classificatie voor verpleegkundige zorgresultaten/uitkomsten van zorg.

Werken met NNN

In de gratis whitepaper 'Werken met NNN' vertellen collega-verpleegkundigen over hun ervaringen met NNN. Aan de hand van een concrete casus laten we zien hoe je NNN kunt toepassen.

Vragen over Nanda, NIC en NOC?

Ik denk graag met je mee. Of misschien wil je liever de ervaringen van collega's horen. Ik breng je graag met hen in contact. Mail mij met je vraag of voor het maken van een telefonische afspraak.

Yolanda Stil, Uitgever Verpleegkunde
yolanda.stil@bsl.nl

Onderstaande (onderwijs)instellingen maken al gebruik van Nanda NIC NOC